گیاهان موثر در تقویت ناخن ها
نکات مهّم جهت حفظ سلامت و زیبایی ناخن ها
ü از تماس مستقیم ناخن ها با بنزین ، گازوئیل ، نفت ، رنگ و دیگر مواد شیمیایی قوی دوری کنید . مانیکورها و خصوصاً مواد پاک کننده ی لاک ناخن(استون) ، ناخن را خشک می کنند و اغلب باعث شکستن و خراب شدن ناخن ها می شوند.
ü بهتر است به هر شیشه ی 30 میلی لیتری استون مقدار یک قاشق چای خوری روغن کرچک بیافزایید تا هنگام استفاده بر روی ناخن ها رطوبت کافی به ناخن برسد .
ü همیشه قبل از استفاده کردن از لاک و برق ناخن با یک پارچه ی تمیز ناخن هایتان را پاک کنید . چربی باقیمانده بر روی ناخن ها نمی گذارد لاک روی ناخن بنشیند و لذا خطر پریدگی و شکستگی نوک ناخن بیشتر می شود . اگر بر اثر مصرف لاک و فرآورده هایی از این قبیل با مشکل مواجه می شوید ، حداقل برای مدتی از آن ها استفاده نکنید .
ü وقتی برای دستانتان از مرطوب کننده ها استفاده می کنید مالش کرم یا لوسیون را از بالای دست شروع کرده و به سمت ناخن ها ادامه دهید و روی آن ها را با مرطوب کننده بپوشانید . بخش کوتیکولی ناخن(بخش رشد کننده ی بیرونی)را نیز مرطوب کنید . بخش کوتیکولی ناخن مانعی است برای نفوذ رطوبت به زیر ناخن . مقدار بیشتری از مرطوب کننده را بر روی لایه ی ناخن بمالید تا از افتادن ریشه ی ناخن جلوگیری نمایید .
ü اگر ناخن هایتان دائماً می شکنند ، همواره آنان را کوتاه نگاه دارید .
ü سعی کنید در انجام کارهایتان از ایجاد فشار مستقیم به ناخن ها خودداری کنید .
موخوره :
موخوره از مشکلات شایع مو و از جمله آسیب هایی است که برس و سشوار به موی سر وارد می کنند . در این آسیب ، لایه و سطح محافظ مو در انتهای فیبرهای مویی(نوک مو) از بین می روند . موخوره بیشتر در موهای خشک و شکننده بوجود می آید . وقتی سطح محافظت کننده ی مو از بین می رود و امکان جایگزینی آن بوجود نمی آید ، سر مو چند شاخه می شود . هر چند سال ها قبل ، زنان برای مبارزه با موخوره نوک موهای خود را می سوزاندند ولی این عمل باعث می شود ، سلول های بیشتری نابود شوند .
دلایل بروز موخوره :
دلایل مهم موخوره عبارتند از : استفاده از شامپوهای اسیدی یا قلیایی ، فرهای دائمی ، رنگ کردن زیاد ، دِکُلُره کردن بیش از حد ، استفاده از برس های نایلونی و فلزی و شانه هایی که دندانه های نوک تیز دارند ، در بوجود آمدن
1. گل پنیرک،تُخم شنبلیله،اسفرزه،تُخم کتان،کتیرا(هر پنچ مورد به نسبت مساوی)،سرکه سیب(دو قاشق غذاخوری) : گیاهان فوق را بجز اِسفَرزه و تُخم کَتان ، با هم مخلوط کرده و پودر نمایید ؛ سپس اِسفَرزه و تُخم کَتان را به آن بیافزایید . دو قاشق غذا خوری از مخلوط حاصله را در یک لیوان آب جوش به مدت 20 دقیقه دَم کنید . سپس آن را صاف کرده و دو قاشق غذا خوری سرکه سیب را به آن بیافزایید . مخلوط را به موها مالیده و ماساژ دهید . سر را با یک حوله ببندید و 1 ساعت بعد موها را شستشو دهید . این سرشوی گیاهی ضد موخوره را تا 2 مرتبه در هفته استفاده نمایید .
2. شنبلیه(تازه ی خُرد شده،پنج قاشق غذا خوری)،کتیرا(یک قاشق مُربا خوری)،آب(دو لیوان) : شنبلیله ی تازه ی خُرد شده را در آب ریخته و به مدت 5 دقیقه بجوشانید . سپس از روی حرارت برداشته ، صاف کنید و کتیرا را به آن بیافزایید . سپس صبر کنید تا کتیرا لعاب دار شود . مخلوط بدست آمده را به موها مالیده و ماساژ دهید . سر را با یک حوله ببندید و 1 ساعت بعد شستشو دهید . این سر شوی گیاهی ضد موخوره به مدت 1 هفته در یخچال قابل نگهداری می باشد . از این سر شوی تا 4 مرتبه در هفته استفاده نمایید .
· گیاهان موثر و نسخه های ترکیبی گیاهی جهت حفظ زیبایی و تقویت ناخن ها :
1. گزنه ی دو پایه،دُم اسب(گیاه) : گیاهان مذکور را به نسبت مساوی با هم مخلوط کرده و بکوبید و کپسول های 250 میلی گرمی را از آن پر کرده و جهت کاهش شکنندگی ناخن ها در هر شبانه روز سه الی شش عدد مصرف نمایید .
2. روغن سیاه دانه : جهت تقویت و استحکام ناخن ها و کاهش پوسته های اطراف آن بر روی ناخن ها و اطراف آن ها مقداری روغن سیاه دانه مالیده و نیم ساعت بعد شستشو دهید .
3. پودر سنجد آسیاب شده با هسته : جهت تقویت ناخن ها و افزایش استحکام آن ها همه روزه یک قاشق چای خوری پودر سنجد آسیاب شده با هسته را در یک فنجان شیر ریخته و بنوشید . این کار را تا سه هفته ادامه دهید .
4. آب لیمو(یک فنجان کوچک)،روغن زیتون(یک قاشق غذاخوری)،پودر سنگ مرمر آسیاب شده یا پودر پوست تخم مرغ(دو قاشق مربا خوری) : پودر سنگ مرمر یا پوست تخم مرغ را در آب لیمو بریزید و پس از 2 ساعت روغن زیتون را به آن افزوده و هم بزنید . سپس نوک انگشتان و ناخن ها را به مدت 20 دقیقه داخل این مخلوط قرار دهید .