تالار در مشهد , تالار شیک در مشهد , تالار ارزان در مشهد

.معرفی تالارها،باغ تالارها،هتل تالارها،باغسراها و سالن های همایش مشهد

تالار در مشهد , تالار شیک در مشهد , تالار ارزان در مشهد

.معرفی تالارها،باغ تالارها،هتل تالارها،باغسراها و سالن های همایش مشهد

گیاهان مؤثر در درمان مشکلات گوارشی و کبدی

سه شنبه, ۱۰ آذر ۱۳۹۴، ۱۲:۲۷ ق.ظ

• سیر :
یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی است که انسانها حداقل از 5000 سال قبل به ارزش درمانی آن پی برده بودند . اندام دارویی سیر حبّه های آن بوده که آثار درمانی متعددی دارند . به عنوان مثال محرک سیستم ایمنی ، ضد باکتری و آنتی بیوتیک ، ضد سوء هاضمه ، ضد عفونی کننده ی قوی دستگاه گوارش ، ضد انگل ، ضد اسهال بویژه اسهال های عفونی و اشتهاآور می باشد . برای بهره مند شدن از خواص آنتی بیوتیکی و ضد عفونی کنندگی سیر باید آن را به صورت خام مصرف کرد . افرادی که سیستم گوارش حساس و آسیب پذیری دارند باید از مصرف سیر بویژه سیر خام خودداری کنند . مصرف در بارداری و شیر دهی باید بسیار محدود باشد .
• صبر زرد(آلوئه ورا) :
صبر زرد شیرابه ی خشک شده ی گیاه آلوئه ورا بوده و عمده ترین اثر آن خاصیت مسهلی است که به عنوان مُسهِل ، روزانه یک و نیم گرم و به عنوان مُلَیِن نیم گرم مصرف می شود . همچنین صبر زرد از بین برنده ی کرم های انگلی و صفرا آور می باشد . مصرف صبر زرد در بیماران مبتلا به هموروئید و بیماران کلیوی ممنوع می باشد . این گیاه همانند سایر مُسهِل های آنتراکینونی در موارد انسداد روده ، دردهای شکمی ، تهوع و استفراغ ، نباید تجویز شود . صبر زرد سبب قرمز شدن رنگ ادرار قلیایی می شود . تجویز این دارو برای زنان باردار و شیرده ممنوع است .
• نعناع :
گیاه نعناع بصورت تازه و خشک شده مصرف می شود . نعناع ضد عفونی کننده ی دستگاه گوارش ، اشتهاآور ، مقوی معده و ضد دِل دَرد است . نعناع با شُل کردن اِسفَنکتِر تحتانی مری(ماهیچه ی حلقوی واقع در محل اتصال مری به معده) و کم کردن کِشِش سطحی محتویات معده ، موجب اثر ضد نفخ می شود . همچنین با تحریک غدد گوارشی و افزایش ترشحات اسیدی و آنزیمی به عمل هضم کمک مؤثری می نماید .
• موز :
تأثیر موز بر روی زخم معده بیشتر از بسیاری داروهای شیمیایی است . بررسی ها نشان می دهد که موز دارای یک ماده ی حفاظت کننده می باشد . عامل شیمیایی موجود در موز ، فعالیت باکتری عامل زخم معده را تا حد قابل توجهی متوقف می کند و از برگشت زخم جلوگیری می نماید . جهت تأثیر بیشتر و بهتر این میوه روی زخم معده از موزهای کاملاً رسیده و قهوه ای رنگ استفاده کنید . موز رسیده مُلَیِن و موز نارس یا نیمه رَس قابض و ضد اسهال می باشد .
• شیرین بیان :
شیرین بیان دارای موادی است که دیواره ی معده را می پوشاند و در ضمن اسید معده را بنحو قابل توجهی کاهش می دهد و از این رو در کاهش تُرش کردن و سوء هاضمه نقش مهمی دارد . بعلاوه شیرین بیان در رفع التهابات کبدی دارای اثر قابل توجهی می باشد . این گیاه به بهبود زخم معده کمک شایانی می کند . در صورت بالا بودن فشار و قند خون از مصرف شیرین بیان خود داری نمایید .
• به لیمو :
برگ های معطر به لیمو تقویت کننده ی معده ، اشتهاآور ، ضد نفخ و برطرف کننده ی مشکلات گوارشی با منشأ عصبی هستند .
• خرما :
از جمله خواص متعدد میوه ی خرما میتوان به مُلَیِن بودن ، تقویت دستگاه گوارش و خنثی کردن اسید اضافی معده اشاره کرد .

darooei3
• گشنیز :
اثرات درمانی دانه ی گشنیز به مراتب بیشتر از برگ های آن است و خواص دانه(تخم گشنیز) نیز تا حدی شبیه به زیره و رازیانه بوده و دارای اثرات تقویت دستگاه گوارش ، ضد اسپاسم و ضد نفخ است و از آن در پیشگیری و کاهش دل پیچه استفاده می شود . همچنین بعنوان عطر و طعم دهنده در صنایع غذایی مصرف دارد . حداکثر مصرف تخم گشنیز 10 گرم بصورت دَم کرده در 4 فنجان آبجوش در شبانه روز می باشد . لذا مصرف زیاده از حد گشنیز گونه ای مستی همراه با خستگی بسیار ایجاد می کند که سرانجام آن حالاتی نظیر سُستی و بی حالی است .
• بادرنجبویه :
بادرنجبویه ضد نفخ ، شُل کننده ی عضلات ، آرام بخش ، درمان کننده ی سوء هاضمه و بهترین دارو برای اشخاصی است که هنگام اضطراب دُچار ناراحتی معده می شوند . همچنین بررسی ها حاکی از تأثیر قابل توجه این گیاه در درمان کبد چرب غیر الکلی می باشد .
• نارنج :
شکوفه و میوه ی نارنج دارای ارزش دارویی می باشد . پوست میوه ی نارنج مقوی معده ، اشتهاآور(خصوصاً برای کودکان و مبتلایان به بی اشتهایی عصبی) ، ضد کِرم ، ضد نفخ و مُلَیِن خفیف می باشد . شکوفه ی نارنج(بهار نارنج) آرام بخش بوده و جهت رفع مشکلات گوارشی با منشأ عصبی بسیار مؤثر است .
• دارچین :
پوست درخت دارچین تقویت کننده ی عمل هضم ، داروی گوارشی ، ضد نفخ و دل پیچه ، خشبو کننده ی دهان با منشأ گوارشی ، ضد عفونی کننده ی دستگاه گوارش و ضد اِسهال بوده و بویژه برای اِسهال و درد دل کودکان بسیار مؤثر است و معمولاً بصورت ترکیبی با سایر گیاهان ضد عفونی کننده بکار می رود .
• مرزه :
این گیاه اشتهاآور ، بر طرف کننده ی اِسهال ، ضد عفونی کننده ی دستگاه گوارش ، ضد دِل درد و دِل پیچه ، ضد نَفخ و باد شِکن و ضد کِرم می باشد . مرزه در درمان اِسهال عفونی و نیز وَرَم و التهاب معده و روده اثر درمانی زیادی دارد .
• زالزالک :
میوه زالزالک به علت اثر قابض بودن از زمان های قدیم جهت درمان اِسهال بکار می رفته است .
• زغال اخته :
میوه ی زغال اخته قابض بوده و موجب رفع اِسهال می شود . لذا مصرف زیاد میوه ی زغال اخته یبوست ایجاد می کند .
• چای :
دَم کرده ی چای بویژه چای سبز دارای مقدار قابل توجهی تانن می باشد ، قابض بوده و جهت ضد عفونی کردن دستگاه گوارش و درمان اسهال بویژه در کودکان بسیار مؤثر است . افرادی که دستگاه گوارش حساسی دارند باید در مصرف چای احتیاط کرده و از نوشیدن چای پُررنگ خودداری نمایند .
• خاکشیر :
دانه ی خاکشیر اگر با آب فراوان نوشیده شود حالت مُسهِلی ملایم دارد و اگر با آب اندک نوشیده شود قابض و ضد اِسهال می باشد . خاکشیر بر طرف کننده ی تنبلی معده ، ضد عطش و ضد کِرم(بصورت خفیف) نیز می باشد .
• سبوس گندم :
یک مُلَیِن گیاهی ، سرشار از الیاف خوراکی غیر قابل جذب است که در درمان بی نظمی های مختلف دستگاه گوارش مانند یبوست و سندرم روده ی تحریک پذیر کاربرد دارد . مصرف مداوم پودر سبوس گندم باعث می شود فرد علیه یبوست در دوران های بعدی زندگی ، بخصوص در دوران بزرگ سالی ایمنی نسبی پیدا کند . مصرف این گیاه دارویی در ابتدا به صورت موقت نفخ و سنگینی ایجاد می کند که با ادامه ی مصرف این حالت به تدریج برطرف می شود . بیماران دُچار انسداد روده نباید از سبوس گندم استفاده نمایند .
• هلو :
شکوفه ، میوه و برگ های تازه ی هلو مُلَیِن بوده و جهت درمان یبوست مفید است . جوشانده ی شکوفه ی هلو ، کِرم کدو و کِرم معده را از بین می برد و همچنین مغز هسته ی هلو سمی بوده و مصرف مداوم آن باعث مسمومیت می شود . یک قاشق غذاخوری برگ تازه و شکوفه ی هلو را در دو لیوان آب به مدت چند دقیقه جوشانده و روزی یک لیوان صبح و یک لیوان عصر بنوشید . همچنین می توان با خوردن روزانه چند عدد هلو با پوست از یبوست پیشگیری و روده ها را پاکسازی کرد . این میوه برای مبتلایان به بیماری های معده ایجاد نفخ می کند و بهتر است این افراد هلو را به صورت کمپوت شده استفاده نمایند .
• فلفل قرمز :
فلفل قرمز باعث تحریک قوای هاضمه ، برطرف شدن نَفخ ، ضد عفونی کنندگی مجاری گوارشی ، افزایش اشتها ، کمک به درمان اِسهال و تسهیل عمل هضم غذا می شود . این گیاه همواره باید به مقدار محدود مصرف شود چراکه مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث آسیب دیدگی دستگاه گوارش و کبد گردد . در دوران بارداری و شیردهی در قادیر بسیار محدود مصرف شود .
• شنبلیله :
دانه ی شنبلیله موجب افزایش اشتها ، تقویت و ضد عفونی کنندگی دستگاه گوارش و رفع نَفخ معده می شود .
• زنجفیل :
زنجفیل اشتهاآور ، ضد نَفخ و حالت تعوع ، ضد سوزش معده و ضد عفونی کننده ی دستگاه گوارش می باشد . مصرف در بارداری و شیردهی باید با احتیاط و در مقادیر کم صورت گیرد .
• ریحان :
ریحان آرام بخش ، اشتهاآور ، ضد عفونی کننده ی دستگاه گوارش ، ضد نَفخ و سوء هاضمه و برطرف کننده ی مشکلات گوارشی با منشأ عصبی می باشد . دانه های ریحان را می توان همراه با آب فراوان جهت برطرف شدن یبوست و یا همراه با مقادیر کمی آب جهت برطرف شدن اسهال استفاده کرد .
• گل محمدی :
گل محمدی دارای خاصیت مُلَیِن ، پاکسازی روده ها و تا حدی افزایش اشتها می باشد .
• زرد چوبه :
زرد چوبه تقویت کننده ی دستگاه گوارش ، باد شکن و ضد نَفخ ، ضد عفونی کننده ی روده ها ، محرک ترشح صفرا و اشتهاآور می باشد .
• زعفران :
زعفران اشتهاآور ، ضد مشکلات هاضمه با منشأ عصبی و ضد عفونی کننده ی دستگاه گوارش می باشد .
• سیاه دانه :
سیاه دانه موجب تقویت دستگاه گوارش ، برطرف شدن نَفخ و تُرشا و رفع بی اشتهایی می شود .

darooei21
• خُرفه(خُلفه) :
دانه ی خُرفه مُلَیِن ، کاهش دهنده ی درد معده و ضد کِرم های روده ای می باشد .
• خارشُتُر ایرانی(ترنجبین) :
ترنجبین شیرین کننده ی داروهای گیاهی ، ضد نفخ ملایم ، خنک کننده ی بدن و مُلَیِن مناسب جهت کودکان می باشد .
• شیر خِشت(گل زبان گنجشک) :
شیر خشت ، مُلَیِن ، برطرف کننده ی عطش ، پاک کننده ی کبد و ضد زردی در نوزادان می باشد .
• توت فرنگی :
برگ توت فرنگی قابض ملایم ، ضد اسهال و التهاب گوارشی است . میوه ی توت فرنگی مُلَیِن ملایم ، اشتهاآور و تقویت کننده ی دستگاه گوارشی است .
• گردو :
برگ و پوست سبز گردو ضد عفونی کننده ، ضد قارچ ، ضد کِرم های اَنگَل ، تقویت کننده ی دستگاه گوارش ، اشتهاآور ، قابض و ضد اِسهال است . اثر درمانی برگ از پوست سبز میوه به مراتب بیشتر است . مغز گردو تقویت کننده ی اعضای مختلف بدن بویژه مغز می باشد و خوردن گردو همراه کشمش و انجیر جهت تقویت دستگاه هاضمه و رفع یبوست بسیار مفید است .
• بارهنگ :
بارهنگ قابض ، ضد اِسهال ، مقوی دستگاه گوارش و کبد ، ضد خون ریزی بواسیر(موضعی) می باشد . مصرف دانه ای بارهنگ با آب فراوان مُلَیِن است .
• تربچه :
تربچه ، محرک کبد و کیسه ی صفرا ، اشتهاآور ، هضم کننده و آرام بخش است . گرفتگی کبد را رفع و سنگ صفرا را از بین می برد . همچنین در رفع آلرژی و خارش ، کهیر و زردی مؤثر است . اگر آب تربچه بطور عادی مصرف شود خاصیت پاک کنندگی و نرم کنندگی بدن ، بخصوص در مجاری معده ، کیسه ی صفرا ، کبد ، روده ها ، کلیه و ریه ها را دارد . آب تربچه باید به همراه سایر آب میوه ها و سبزی ها مصرف شود . زیرا خوردن آن به تنهایی طعم تندی دارد .
• شاه تره :
شاه تره خواص بسیاری دارد نظیر اینکه به کبد کمک می کند تا خون را صاف کند ، در سلامتی کبد بسیار مؤثر است ، صفرا را کم می کند ، پاک کننده ی معده و کبد می باشد و تصفیه کننده ی خون است .
• عناب :
میوه ی عناب به افزایش وزن بدن کمک می کند ، موجب تقویت معده و رفع یبوست شده و در درمان سوزش معده کاربرد دارد . همچنین عناب بر فعال ساختن ، تقویت و پاکسازی کبد مؤثر است .
• کاسنی :
برگ ، ریشه و دانه ی کاسنی خواص دارویی و درمانی داشته و برخی از ترکیبات موجود در این گیاه میتواند در بهبود مشکلاتی نظیر یبوست ، اِسهال های میکروبی ، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی مؤثر باشد . مواد مؤثر کاسنی می تواند از سرطان روده جلوگیری کند و از دیگر اثرت مفید این گیاه دارویی حفاظت کبد در برابر سموم کبدی ، کمک به درمان هپاتیت و درمان نارسایی اعمال کبد است . ریشه ی کاسنی اثرات ضد وَرَم و ضد اِلتهاب دارد . همچنین کاسنی اشتهاآور و ضد تُرش می باشد . این گیاه ممکن است عوارض محدودی ایجاد کند که این عوارض ها شامل ایجاد حساسیت های پوستی و ایجاد دِرماتیت می باشد . طبق بررسی ها ریشه ی کاسنی می تواند با جذب برخی قارچ کُش ها باعث مسمومیت شود . البته موارد مذکور بسیار محدود می باشند ولی نباید آن ها را از نظر دور داشت .
• عسل :
عسل ماده ی غذایی کاملی است که شامل مقدار زیادی ویتامین ها ، بویژه ویتامین های گروه ب و املاح معدنی گوناگون می باشد که بر روی سیستم گوارشی آثار مثبت قابل توجهی دارد . این ماده ی غذایی با ارزش سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بر روی عامل بیماری زخم معده اثر نابود کننده دارد .
• سرکه سیب :
سرکه ی سیب دارای مواد معدنی بسیار بوده و بر روی کبد و کیسه ی صفرا اثر فعال کننده دارد . این ماده به مقدار قابل توجهی دارای پتاسیم ، فسفر ، کلرید منیزیم ، کلرید سدیم ، گوگرد ، ویتامین های گروه ب و ویتامین د می باشد . مواد موجود در سرکه ی سیب موجب طراوت و نشاط سلول های بدن شده و دستگاه گوارش را فعال می سازد . این ماده ، فعال کننده ی سلول های کبدی بوده و در نتیجه موجب بالا رفتن سوخت و ساز بدن و دفع مواد سمی موجود در غذاها از راه روده های می گردد و به این ترتیب میزان مواد سمی در خون پایین می آید . سرکه سیب را نباید به تنهایی مصرف نمود و می بایست یا بهمراه غذا و یا با مقداری آب مصرف شود .

گردآوری توسط عقدونه .

عقدونه بزرگترین بانک اطلاعاتی مجموعه های تشریفاتی . معرفی تالار ، باغ تالار ، هتل تالار ، باغسرا و سالن همایش در مشهد .

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی